Vissza

Széchenyi 2020

A kedvezményezett neve: BTA KONSTRUKT Korlátolt Felelősségű Társaság

A projekt címe: „A BTA Konstrukt Kft. kapacitásbővítése”

A szerződött támogatás összege: 25 969 917 Ft

A támogatás mértéke (%-ban): 50 %

A projekt tartalmának bemutatása:

 

Cégünk konyhabútorgyártással foglalkozik. Konyhabútorok, elemes bútorok készítése: Korpusz -vázszerkezetű szekrénytestek kialakítása laminált nagytáblás (2800 x 2070 mm) bútorlapokból, festetlen MDF lapokból illetve furnérozott bútorlapokból (Kastamouno, Egger, Falco), tömörfa egyedileg általunk készített marással, díszítésekkel.

Szín azonos élzáró anyagokkal bevonva, furatozva, csapolva, D4-es víz és főzésálló ragasztással. A piaci igényekhez igazítva csillapított csukódást könnyítő kivető pántokkal, saját lábazattal, vagy állítható nagy teherbírású szerelhető lábakkal az alsó szekrényeken. Felső vagy fali szekrények esetén rejtett rögzítéssel. Kastamouno, Egger, Falco vagy egyedi igény esetén tömörfa munkalappal, és tömörfa frontokkal is el tudjuk készíteni a konyhapultokat.

Alapvetően ezek a bútorok lehetnek a gyártó által kivitelezett felületkezelt lapok, illetve egyedi vásárlói igény alapján általunk felületkezeltek (festés, pácolás, furnérozás…), illetve tömörfa lapokból is.

Ezeket a táblákat ipari lapszabász gépen első lépésben készméretű alkatrészekre szabjuk, majd a vágott éleket szín azonos élzáró anyaggal bevonjuk ipari él záró gépen.  

Az élzáró gép tartalmaz egy előmaró egységet, mellyel az élek ragasztása után az alkatrész eltávolítása, vagy más gépen történő további megmunkálása nélkül egy munkafolyamatban elvégezhető a teljes élzárási folyamat.

A szabás, élzárás, tárolás, előszerelés technológiai folyamatok sok helyet igényelnek, ezeket nem lehet helyileg szétválasztani a nagyfokú anyagsérülés lehetősége, illetve a gazdaságos gyártási idő miatt!

Az elkészült alkatrészek a folyamat következő állomására kerülnek a sorozatfúró gépre.

Itt történik meg az alkatrészek egymáshoz rögzítésének kialakítása, technológiai furatok kivitelezése.

Ezzel a géppel kis, és nagy szériában is lehet termelni, mivel a bútor család tervezésénél a technológia kialakítása után egyszerű gépbeállítással, gyors szerszámcsere lehetőségével pillanatok alatt át lehet állni egyik termék furatolásáról a másikra.

Gépeinket úgy állítottuk össze, hogy azokkal a fent felsorolt alapanyagokból bármilyen bútort tudunk készíteni, fő hangsúlyt fektetnénk a konyhabútorokra és az erős, tartós szekrényekre, asztalokra.

 

Beszerezett gépek:

Lohmeyer DBS 525 IQ 3200x3200 táblafelosztó berendezés VTSZ:8465

Tökéletes vágási minőség, nagy produktivitás, automatizációs lehetőségek jellemzik a gépet. A DBS 525 robusztus, levegőflotációs asztallal van felszerelve, így a nagyobb táblák mozgatása megoldott.

Casolin Astra SE 300 lapszabászgép VTSZ:8465

A Astra SE 300 lapszabászgép alaphelyzetben 3200 mm hosszú, fecskefark illesztésű gördülőszalagon vezetett alumínium asztallal rendelkezik. A paralel vezető mozgatása 40 mm átmérőjű rúdon történik. A gép főlapja és elővágója külön motorról kapja a meghajtást.

SAM 2 mobil elszívó berendezés VTSZ:8414

A berendezés alkalmas nagymennyiségű fűrészpor elszívására. A Ventillátor speciálisan kialakított házának köszönhetően az áramlási sebesség mindig a legideálisabb , ezért kisebb energia bevitel mellett nagyobb elszívási teljesítményt kapunk.

SA 205 mobil elszívó berendezés VTSZ:8414

A berendezés alkalmas fűrészpor elszívására. A Ventillátor speciálisan kialakított házának köszönhetően az áramlási sebesség mindig a legideálisabb , ezért kisebb energia bevitel mellett nagyobb elszívási teljesítményt kapunk.

BM 21 E sorozatfúró VTSZ:8465

A Stomana 21 E Korpusz-összeállítási-, polcgomb hely-pánthely furatok elkészítésére alkalmas gyors, pontos berendezés. A gép alapfelszereltségként 3000 mm vezetővonalzóval, pneumatikus döntéssel és természetesen CE normával rendelkezik.

Bi-matic 6.3.RA előmarós élzárógép végkerekítővel VTSZ:8465

Az alapgép is tartalmazza azon egységeket, melyek biztosítják a minőségi élzárást , kedvező bekerülési költségek mellett.

Festool Conturo K 65 SET íves élzárógép berendezés VTSZ:8467

A CONTURO-val alapvetően 18–65 mm magasságú és 0,5–3,0 mm vastagságú élzárókat lehet felhelyezni.

Fiac NEW SILVER D 10 / 300 - 10 bár – kompresszor VTSZ:8414

Kompresszor tartályra szerelve hűtve szárítóval, automatikus kondenzátum leeresztéssel. Alkalmas közép és nagy üzemeknek a megfelelő levegő előállításához. A 270 literes tartály biztosítja a megfelelő pufferezési lehetőséget. Ipari kivitelben készül. Akár több műszakos munkarendbe is beilleszthető.

Nestro elszívófalrendszer levegő visszatáplálással VTSZ:8414

A Nestro festékköd leválasztó rendszerek képezik az alapját egy gazdaságos és jól működő szellőztetésnek, ami azokon a területeken szükséges, ahol felhasználódnak az anyagokat hordozó szolvensek. Egy erős ventilátor összegyűjti a felesleges spray-t és ködöt, és elvezeti ezeket a kétszintes szétválasztó rendszerbe.

Kremlin Rexron EOS 30-C25 festőberendezés VTSZ:8424

A szórandó anyagot egy középnyomású szivattyúval (30 – 120 bar ) szívják fel és juttatják el a pisztolyban lévő keményfém fúvókához , ami az anyag porlasztását végzi . A fúvókából kilépő anyagot egy segédlevegővel irányítják a munkadarab felé. Az anyagmegtakarítás elérheti az 50%-ott is a hagyományos pisztolyszóráshoz képest. Sűrű, nagy szárazanyag tartalmú anyagok is kiszórhatók ezzel is csökkenve a hígítás költségét.

 

A projekt befejezési dátuma: 2018.08.31.

 

Projekt azonosító száma: GINOP-1.2.2-16-2017-01553

Utolsó frissítés: 2018.09.26. 11:44

 

 

2018. Szeptember 23.

További képek